perjantai 23. maaliskuuta 2012

Osa 1: Apostolisen srk:n tarve

Syy apostolisen srk:n perustamiseen

Koska on ilmennyt jo pitemmän aikaa selkeä tarve perustaa uusi ja nimenomaan apostolien opetusten mukainen paikallisseurakunta, niin se tulee nyt vihdoinkin näkemään päivänvalon toisena Pääsiäispäivänä 9.4.2012! Tuo ajoituskin kertoo, miten kivuliasta on sellaisen synnyttäminen tänä pahana lopunaikana.


Taustaa tuon srk:n syntymiseen

Vaikka Turussa on lukuisia pienempiä ja suurempiakin seurakuntia ja herätysliikeitä, kuten Uusapostolinen Kirkko jne., niin täältä puuttuu kaikille Uuden Liiton opetuksille kokonaisvaltaisen kuuliaisesti pitäytymään pyrkivä paikallisseurakuntaSuurin syy sen puuttumiseen johtunee siitä, että kyseessä on erittäin kova haaste nykyisen suuren luopumuksen keskellä, jopa seurakuntayhteyksissä eläville ihmisille ja siksi nykyiset eri herätysliikkeet ovat tyytyneet vain osittaiseen uskonkuuliaisuuteen pyrkimiseen.


Miksi tarvitsemme apostolista srk:aa?

Moni uskova ihmettelee aivan aiheellisesti tällaisen seurakunnan perustamista, koska lukiessamme esim. kaupunkilehti Turkulaista, huomaamme siellä keskiviikkoisin noin 15 eri ilmoitusta hengellisistä kokouksista "Kirkolliset ja Hengelliset" palstalla ja niiden lisäksi vielä lukuisten paikallisten luterilaisten seurakuntien ilmoitukset.

Moni vetoaa siihen seikkaan, että kristittyjenhän pitäisi olla yhtä ja rakastaa toinen toisiaan vajavaisuuksista huolimatta. Tuo yhtä oleminen merkitsee Uuden Liiton Kirjoitusten mukaan "olla yhtä Adonai Yeshuassa" eli samaa kuin olla yhtä totuudessaTuon totuuden löydämme parhaiten Vapahtajamme Adonai Yeshuan opetuksista, sillä juuri Hän on lihaan tullut Totuus! Lisäksi Hän on ainoa pelastava totuus!

Mitä tulee toinen toistemme rakastamiseen, niin sillä tarkoitetaan ensisijaisesti rakastamista Pyhän Hengen kautta ja yhteistä ponnistelua suuren ja iankaikkisen pelastuksen ilosanoman viemistä lähialueille ja kaikkeen maailmaan, mikä on yhteistyönä yhteisen mission toteuttamista, vaikka se tapahtuisikin eri organisaatioiden kautta. Se edellyttää kuitenkin sellaisen ilosanoman viemistä, joka on Adonai Yeshuan ja tämän lähettämien apostolien opetusten mukaista, eikä minkään kirkkokunnan itse keksimää ja kehittelemää toisenlaista evankeliumia!

Myös kärsivien lähimmäistemme auttaminen ajankohtaisissa ja todellisisssa tarpeissa ja toinen toistemme puolesta rukoileminen ja tarvittaessa nuhteleminenkin, sekä selkeäsanainen ojentaminen osoittaa keskinäistä rakkautta.

Tarvitsemme apostolista seurakuntaa siksi, että vain sellainen kykenee vastaamaan nykyisiin kristinuskolle yhä vihamielisemmäksi muuttuvan yhteiskuntamme haasteisiin ja tarpeisiin. Lisäksi elämän Herra Adonai Yeshua on Sanansa ja Pyhän Henkensä avulla sitoutunut toimimaan vain Hänen Sanansa perustalle rakennetun seurakunnan kautta.

Apostolisille alkuseurakunnille oli tunnussomaista pyhitykseen pyrkiminen ja Pyhän Hengen kaikkien armolahjojen tavoitteleminen seurakunnan jäsenten rakentumiseksi hengellisinä huoneina uhraamaan hengellisiä uhreja, johon meidät kuninkaallisena papistona on kutsuttukin!


Miten siihen voi liittyä?

Apostoliseen paikallisseurakuntaan voi liittyä vain ottamalla uskossa vastaan apostolinen pelastussanoma Vapahtajamme Adonai Yeshuan Golgatan ristinpuulla suorittamasta sielumme lunastustyöstä, uskon kautta Hänen uhrivereensä ja Hänen ylösnousemiseensa kuolleista, tunnustamalla synnit ja tekemällä niistä parannus sekä menemällä uskovien upotuskasteelle syntien anteeksisaamiseksi (Ap.t. 2:38-39 mukaisesti) ja tunnustamalla Yeshua HaMashiach Adonaiksi ihmisten ja paikallisseurakuntalaisten edessä ja sitoutumalla uskovien yhteyteen sekä uskonkuuliaisuuteen Adonai Yeshuaa ja Uuden Liiton opetuksia kohtaan. En vaadi uskovien upotuskasteella käyneitä liittymään tähän paikallisseurakuntaan, vaan saakoon Adonai Yeshua johdattaa heidät Pyhän Henkensä avulla heille sopivaan seurakuntayhteyteen. Kehotan heitä kuitenkin liittymään tähän paikallisseurakuntaan ainakin siihen asti, kunnes he löytävät paremman muualta :)


Nykyseurakuntien toiminnan puutteita

Suurin puute on rakkaus Totuuteen ja ojentautuminen sen mukaiseen Uuden Liiton kirjoituksissa opetettuun elämään! Kanadassa toimi ainakin 1970-luvulla sellainen Lähetysseurakunta, johon tuolloin kuului 2000 jäsentä ja joka kannatti 200 lähetyssaarnaajaa eri puolilla maailmaa, siis 10 seurakuntalaista kannatti aina yhtä lähetyssaarnaajaa ja nimenomaan alikehittyneissä maissa ja suuressa ulkonaisessakin puutteessa elävien ihmisten keskuudessa. Adonai Yeshua siunasi tuota seurakuntaa enemmän kuin muita ja moni ulkopuolinen ja eri seurakuntiin kuuluva kyseli heidän menestymisensä salaisuutta. Seurakunnan paimen, Oswald J. Smith vastasi: "Herra siunaa meitä sen vuoksi, että kaikista seurakuntamme saamista lahjoituksista ja kolehdeista me sijoitamme lyhentämättömänä 90 % ulkolähetykseen ja pääasiallisin tavoitteemme on toteuttaa Vapahtajamme antamaa lähetyskäskyä viedä evankeliumi kaikille luoduille!"

Nykyiset Suomen kristilliset seurakunnatkin tukevat myös ulkolähetystyötä, mutta vain noin 10 %:lla tuloistaan, eikä luterilainen ja ortodoksinen kirkko tietääkseni edes niin vähällä. Loppu tuloista menee paljon vähemmässä puutteessa, kuin alikehittyneiden maiden köyhät, olevien suomalaisten tukemiseen ja sekin lähinnä materiaalisen avun, eikä niinkään hengellisen avun antamiseen. Vain iankaikkisessa ja suuressa pelastuksen ilosanomassa on uudestisynnyttävä voima ja vain sen julistaminen Pyhän Hengen voitelussa kantaa hedelmää iankaikkiseen elämään! Toki on tarpeen siinä ohessa antaa ruokaa, juomaa, lääkkeitä ja vaatteita myös niitä tarvitseville, mutta se ei saa olla pääasiallinen tehtävä, kuten se nykyisin monella herätysliikkeellä näyttää olevan!
                                                                                                         
Opilliset puutteet ovat myös silmiinpistäviä. Nykyään ei opeteta puhtaasti Adonai Yeshuan ja Hänen apostoliensa välityksellä säätämiään opetuksia, vaan mukaan on sekoitettu ns. kirkko- ja oppi-isien ja eri herätysliikeiden 'silmäätekevien' opetuksia, jotka ovat parhaimmillaankin vain ihmisoppeja, joille on annettu osin sama arvostus, kuin Raamatulla on ja jotka lopulta hapattavat kuulijain mielissä puhtaan Uuden Liiton sanoman vain ihmisjärjen tuotteeksi. Vanhassa Liitossa ei turhaan kysytä: "Mitä tekevät oljet jyvien seassa?" Eikä Adonai Yeshua aiheetta varoittanut meitä opetuslapsiaan: "Kavahtakaa fariseusten hapatusta!" ja tästä syystä "Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan!"
                                                                                        
Opillisista puutteista uskovien upotuskasteesta luopumisen ja aidon Henkikasteen hylkäämisen lisäksi silmiinpistävimpiä on se, ettei juuri missään nykyisissä herätysliikkeissä käytetä niitä erisnimiä taivaan Isästämme ja Hänen Pojastaan, jotka on Raamatun mukaan taivaasta ilmoitettu, vaan niissä on korvattu ne ihmistekoisilla käännös- ja väännösnimillä, joilla ei enää ole samaa merkitystä, eikä arvovaltaa kuin alkuperäisnimillä on. Huomaat tämän seuraavista jakeista, joissa käytän Vapahtajamme alkuperäisnimiä, jotka apostoli Pietari siinä julisti hebreaksi juutalaisille:

(Ap.t. 4:5-12)
5. Seuraavana päivänä heidän hallitusmiehensä ja vanhimpansa ja kirjanoppineensa kokoontuivat Jerusalemissa,
6. niin myös ylimmäinen pappi Hannas ja Kaifas ja Johannes ja Aleksander sekä kaikki, jotka olivat ylimmäispapillista sukua.
7. Ja he asettivat heidät eteensä ja kysyivät: "Millä voimalla tai kenen nimeen te tämän teitte?"
8. Silloin Pietari, Pyhää Henkeä täynnä, sanoi heille: "Kansan hallitusmiehet ja vanhimmat!
9. Jos meitä tänään kuulustellaan sairaalle miehelle tehdystä hyvästä työstä ja siitä, kenen kautta hän on parantunut,
10. niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että Yeshua HaMashiach HaNotzri nimen kautta, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Elohim kuolleista herätti, hänen nimensä kautta tämä seisoo terveenä teidän edessänne.
11. Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut'.
12. Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."

                                                                     
Tarkkaavainen lukija huomaa, miten paljon Pietari alleviivasi juuri noita hebrealaisia erisnimiä! Lukuisissa eri maiden Raamatunkäännöksissä on nuo erisnimet korvattu ensin kreikannetuilla ja sitten niistä kunkin maan omalle kielelle mukautetuilla nimillä, joista ei enää Vapahtajamme aitoja Nimiä edes tunnista! Samoin on myös Uuden Liiton Kirjoitusten mukaiset opetukset muutettu ja selitetty paljolti aivan erilaisiksi etenkin vuoden 1992 käännöksessä, kuin mitä ne alunperin olivat.

- Mitä tulee taivaan Isämme Vanhan Liiton Kirjoituksissa yleisimmin esiintyvään erisnimeen, on se YeHoWaH Elohimmutta vain edellä mainittuihin Adonai Yeshua HaMashiach HaNotzri nimiin turvautumalla me Korkeimman valitut Uuden Liiton pyhät saavutamme pelastuksen!

Ps. Käytän Nimissä Y-kirjainta siksi, että noita Nimiä käytetään englanninkielisessä maailmassa oikeaoppisesti noin kirjoitettuina, jotta Nimet lausuttaisiin oikein. Jos kirjoittaisin esim. Jehovah, niin se lausuttaisiin 'Tsehoova' tai jos kirjoittaisin Jeshua, niin se lausuttaisiin 'Tseshuua', mitkä kumpikin olisivat väärin. Kirjain W antaa enemmän painotusta Nimelle kuin pelkkä V, eikä loppu H:ta Nimessä YeWoWaH tule lausua lainkaan, mutta se kuuluu kirjoitettuun tetragrammiin (YHWH).
- Miksi sitten viittaan englanninkieliseen maailmaan, johtuu siitä, että englanti on nykyisin ainoa maailmankieli ja on siksi syytä käyttää vain yhtä Nimeä hebrealaisittain lausuttuna (vaikkakin länsimaisin kirjaimin kirjoitettuna) maailmanlaajuisesti, mihin Sakarja mielestäni viittaa jakeessa 14:9.


Aidon herätyksen edellytys

Näen aidon herätyksen edellytykseksi palaamisen alkuseurakunnan apostolisiin opetuksiin. Vain sen tehtyämme tiedämme herätyksen olevan aitoa ja tulevan taivaasta, sillä nykyisin on paljon liikkeellä 'hurmahenkistä' aidon herätyksen jäljittelyä, joka tulee alhaalta syvyydestä!

Apostolisilla paikallisseurakunnilla on aidon herätyksen puhkeamiselle ratkaiseva merkitys ja siksi paholainen on estänytkin sellaisten seurakuntien syntymisen toiselta vuosisadalta alkaen tähän asti!


Lopunaika ja Ylöstempaus

Jotta Korkeimmat valitut Uuden Liiton pyhät kaikista eri kansoista olisivat valmistautuneita ylöstempausta varten ennen pian alkavia maailmanlaajuisia vainoja, tulee heidät kasvattaa Adonai Yeshuan ja tämän valtuuttamien Uuden Liiton Kirjoituksissa mainittujen apostolien opetusten avulla HaMashiach Yeshuan täyteyteen ja Hänen täyteytensä täyden iän määrään. Adonai Yeshua noutaa taivaan kirkkauteen vain puhdistetun seurakuntansa ja luopiotilasssa olevat kristityt jäävät tänne sen jälkeen alkavaan suurten vainojen aikaan. Tästä syystä apostolinen seurakunta on korvaamaton lopunaikoina.

Huom. Voit lukea myös muita blogejani:
http://kristinuskon-perusteita.blogspot.com/
http://pro-yeshua-team.blogspot.com/
http://yeshuahamashiachonherra.blogspot.com/
http://toteutuneita.blogspot.fi/2012/11/osa-1-mieluisia-raamatunkohtia.html

...myös kotisivujani kolmella kielellä:
www.yeshua-is-adonai.comoj.com/

...samoin tutkielmaa TV:stä kolmella kielellä:
http://www.tv-is-the-image-of-the-beast.host56.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti